Един за всички...

Съюз на подводничарите в Република България

 

Адрес:
гр.Варна, ул”Селиолу” 14Б,
ет.1, ап.2
Пощенски код: 9002
Тел.: 052/980734
GSM: 0886 010 888
E-mail:

   
 
Днес е г.

Общо събрание на СПРБ
Публикувана на: 17:16, ВТОРНИК 3 МАРТ 2009 | Принтирай
 

На 27 февруари 2009 год. в пленарната зала на община Варна се състоя Общо събрание на Съюза на подводничарите в Република България. На събитието присъстваха 136 членове на Съюза и радетели на подводното плаване в България. На събранието присъстваха Председателят на Общинския съвет на община Варна г-н  Борислав Гуцанов, Председателят на Общинския съвет на СОСЗР о.з. контраадмирал Константин Богданов, известни варненски биснесмени и представители на медиите.

Скъпи гости бяха поканените от Управителния съвет почетни членове на СПРБ: Председателят на Севастополската секция на СПРБ контраадмиралът от запаса Ничик Юрий Михайлович и капитан 1 ранг от запаса Кружков Виталий Вениаминович, участвали в предаването през 1972 г. на две подводни лодки пр. 633 от СССР на Република България.

Сърдечни поздравления към ОС бяха поднесени от Председателя на Общинския съвет на община Варна г-н  Борислав Гуцанов и контраадмирал Ничик, който връчи подаръци към бъдещия музей на подводното плаване в гр. Варна.

Провеждането на Общото събрание беше съпроводено с подводничарски песни на почетния член на СПРБ, бившия съветски подводничар и настоящ руски журналист и писател Александър Викторов.

Отчетена беше дейността на Съюза за отчетния период от 15 март 2008 г. от председателя на Управителния съвет капитан 1 ранг от резерва Станко Станков и председателя на Контролния съвет капитан 1 ранг от резерва Николай Йорданов. Приета беше План-програма за дейността на Съюза през 2009 г. Бяха взети решения за отбелязване на 55-та годишнина от създаването на дивизиона подводни лодки в България. Беше приета декларация в подкрепа и пъ;но оневиняване на българския граничар Михаил Пенчев Цонков.   

Общото събрание на СПРБ изказва своята дълбока благодарност на членовете на Съюза за активното им участие в подготовката и провеждането на Общото събрание, а така също на ръководството на Община Варна за оказаното съдействие за успешното провеждане на мероприятието.

Общото събрание на Съюза на подводничарите беше последвано от коктейл и участие в мероприятията на община Варна, посветени на 131та годишнина на Освобождението на България от турско робство.

На 1 март група подводничари посетиха нос Калиакра и поставиха цветя пред паметната плоча на адмирал Фьодор Фьодорович Ушаков.

От Общото събрание на Съюза на

подводничарите в Република България

начало · устав · новини · карта на сайта · контакти