Един за всички...

Съюз на подводничарите в Република България

 

Адрес:
гр.Варна, ул”Селиолу” 14Б,
ет.1, ап.2
Пощенски код: 9002
Тел.: 052/980734
GSM: 0886 010 888
E-mail:

   
 
Днес е г.

СПРБ в защита на граничаря Михаил Цонков
Публикувана на: 17:46, ВТОРНИК 3 МАРТ 2009 | Принтирай
 

На 17 април 2008 г. при сблъсък с турски бракониери на калкан в български териториални води, нарушили морската ни граница и извършили престъпление срещу икономическите интереси на Република България, е убит единият от рибарите, които са оказали яростна съпротива на законните действия на трима български граничари, на които е поставена задача да задържат нахалните нарушители на българската граница. Михаил Пенчев Цонков и неговите другари са изпълнили перфектно задълженията, поставени от тяхното командване и като цяло изискванията на Българската държава пред командването на Граничните ни войски.  

Това е принцип в целия свят – когато нарушителите на държавната граница и на икономическите интереси на държавата оказват съпротива, те се унищожават! За какви права на тези бракониери може да се говори, за какви нарушения на българските граничари става дума, когато при заповед на няколко езика от униформени и въоръжени официални представители на нашата страна да се спре хода, да се представи кораба за проверка, турските нарушители се боричкат, размахват куки и прътове, опитват се да избият оръжието на граничарите и да потопят граничния катер като във филмов екшън.

За противодействие на подобни пиратски действия край Сомалийските брегове се използва артилерийско и ракетно оръжие, за защита на икономическите си интереси край Фолклендските острови Англия и Аржентина водиха война през 1982 г., Русия и САЩ ежегодно използват оръжие против нарушителите на териториалните си води и въздушно пространство, при което се свалят самолети и потапят катери и загиват стотици виновни и невинни хора.

Господа съдии, долу ръцете от Михаил Цонков!

Съюзът на подводничарите в Република България изказва възмущението на всички свои членове и настоява категорично за снемането на всякакви обвинения от служителя на България Михаил Пенчев Цонков.

Призоваваме да се оценява по достойнство труда в полза на държавата на личности като Михаил Цонков и да не се робува на лични, ведомствени и чужди интереси!

 

              27.02.2009 г.                                     Общо събрание на  Съюза на

Гр. Варна                                     подводничарите в Република България

 

начало · устав · новини · карта на сайта · контакти