Един за всички...

Съюз на подводничарите в Република България

 

Адрес:
гр.Варна, ул”Селиолу” 14Б,
ет.1, ап.2
Пощенски код: 9002
Тел.: 052/980734
GSM: 0886 010 888
E-mail:

   
 
Днес е г.

СКЛЮЧЕН ДОГОВОР ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО С АВСТРИЙСКИЯ ВОЕННОМОРСКИ СЪЮЗ
Публикувана на: 11:21, ВТОРНИК 10 НОЕМВРИ 2009 | Принтирай
 

СКЛЮЧЕН ДОГОВОР ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО С АВСТРИЙСКИЯ ВОЕННОМОРСКИ СЪЮЗ

 

През 2009 г. по инициатива на Австрийския военноморски съюз, представен от О.З. полк. д-р проф. Карл Скриванек се проведоха ред срещи и консултации в България и Виена, в резултат на които в деня на националния празник на Република Австрия 26 октомври 2009 г. българска делегация от СПРБ присъства на тържествата по случай празника. В състава на делегацията бяха заместник председателят на СПРБ Тихомир Димитров, почетният член на съюза адм. Христо Контров и членът на съюза Тодор Димитров.

Организирани бяха срещи с ветерани и представители на Военноморския съюз на Австрия, посещения на музеи и празнични мероприятия.

Беше подписан договор за сътрудничество и съвместна дейност между Съюза на подводничарите на Република България и Военноморския съюз на Република Австрия. Договорът предвижда като непосредствена задача през 2010 г. по предложение на Австрийския Военноморски съюз СПРБ да бъде приет за член на Международната морска конфедерация (International Maritime Confederation - IMC).

Върху основата на това споразумение и възможности за реализация в бъдеще да се изгради Български Военноморски съюз, в който да се привлекат и други сродни военноморски организации.

Като частна задача предстои да се предложи на община Варна и други ведомства проектиране и изграждане на база за морско лятно обучение на подрастващи и юноши с финансиране от Международната морска конфедерация.

начало · устав · новини · карта на сайта · контакти