Един за всички...

Съюз на подводничарите в Република България

 

Адрес:
гр.Варна, ул”Селиолу” 14Б,
ет.1, ап.2
Пощенски код: 9002
Тел.: 052/980734
GSM: 0886 010 888
E-mail:

   
 
Днес е г.

ПО УШИТЕ ГО ПОЗНАВАТ
Автор: | Прегледана: 3667 | Публикувана на: 16:50, СРЯДА 29 СЕПТЕМВРИ 2010
 

ПО  УШИТЕ  ГО  ПОЗНАВАТ

 

            Имаше нашият флот един командващ с характерно щръкнали уши. Не много големи (те, хората с големи уши са умни и добри), ама направо разперени, като антени на радиолокационна станция! Чак моят приятел – Трифон Трифонов – шегаджия и поет, началник на Хидрорайона,  му бе посветил двустишие:

„ ... шички, шички, две ушички,

ха познайте кой е, всички!”

Та, същият този началник, още като командир на база Варна, понякога идваше на работа с катер, който возеше командния състав от контейнерния терминал на пристанище Варна-изток, до пирса на ОХР-а*. Той обаче, не се смесваше с „просто людието”, рядко говореше с подчинените си по човешки дела, обикновено, дори  извиканият за похвала, накрая си тръгваше  нахокан от кабинета му.

Контейнерният терминал си е място доста опасно, или по-точно – място, на което трябва да се спазват комплекс от „сурови” мерки за безопасност. По този повод дълго време имахме разправии с управата на пристанището, но това е „друга песен”.

Един хубав пролетен ден, поредната порция служещи в базата кротко, на купчинка си чака катера на терминала. Там е и командирът на базата, само че не при „народа”, а встрани, на десетина метра. Така де, да си знаят, че „чорапите им миришат”, за да са близо до командира! Той може би така и не е подозирал, че никой от тях не „хвърля боб” да общува с него – пази Боже!

В същото време, голям пристанищен кран разтоварва контейнери от поредния кораб на същия кей. Къде и какво е гледал нашият командир – не зная, но някак, в стремежа си да не се „омесва” с „тълпата”, попада в работната зона на крана. Последният спира, краниста се подава от кабината и сърдитият му глас бучи, като йерихонска тръба:

-  Ей, ушатия, я се разкарай от там, че ако падне тоя контейнер отгоре ти, цял живот не мога да те излежа!

А де? Кранистът не ти е подчинен, че да го „размажеш”! А „народа”, обърнат на другата страна, се хили и  се кефи-и-и!

 

* - дивизион спомагателни кораби, „охрана на рейда”

<< Назад

Остави коментар

Име
Е - поща
Уеб сайт
Оставащи символи: 255
начало · устав · новини · карта на сайта · контакти