Един за всички...

Съюз на подводничарите в Република България

 

Адрес:
гр.Варна, ул”Селиолу” 14Б,
ет.1, ап.2
Пощенски код: 9002
Тел.: 052/980734
GSM: 0886 010 888
E-mail:

   
 
Днес е г.

Приемане на почетни членове на Съюза на подводничарите в Република България
Публикувана на: 14:35, ВТОРНИК 26 АВГУСТ 2008 | Принтирай
 

Управителният съвет на СПРБ известява, че след щателно проучване на имена и събития, свързани с изторията на създаването, укрепването и развитието на дивизиона подводници и съгласуване с колеги-ветерани от Севастопол и Одеса, със свое решение от 25 юли 2008 г. УС прие за почетни членове на Съюза 52 бивши съветски и руски подводничари, оказали важно съдействие при получаването на подводниците, тяхното усвояване, ремонт, осигуряване и съвместна бойна и учебна дейност. Имената на новите почетни членове, заедно със снимките им и данни за тях, са публикувани в секция "Членове" на сайта. Сред тях фигурират адмирали, офицери и мичмани, дали своя принос за развитието и успешната безаварийна дейност на българските подводници. С дълбока скръб отбелязваме, че част от нашите учители и приятели  не са вече между живите. След провеждането на празника на дивизиона на 15 август 2008 г. беше организирано изпращането чрез руска яхта на членските книжки на новите почетни членове.

Към 22 август документите са получени в Севастопол и с активното съдействие на един от най-големите приятели на българските подводничари контрадмирала от запаса Юрий Михайлович Ничик е започнало връчването на членските книжки на ветераните или на техните семейства.

Управителния съвет на Съюза на подводничарите в Република България се обръща към всички свои членове и симпатизанти на подводното плаване у нас с призив да пазим и помним историята на подводната дейност в България с девиза: "Никто не забыт, ничто не забыто!"

начало · устав · новини · карта на сайта · контакти